Novosti

Održan stručni trening kontrole gubitaka vode u vodoopskrbnom sustavu

Protekla tri dana, 16. – 18. svibnja 2016. održala se u Metkoviću edukacija (trening) djelatnika Vodovoda i kanalizacije Budva i METKOVIĆ d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda (sveukupno 10 djelatnika) odgovornih za poslove kontrole gubitaka vode u vodoopskrbnom sustavu. Trening je organiziran u sklopu prekograničnog projekta “Održivo upravljanje vodnim resursima” koji financira Europska unija kroz IPA prekogranični program Hrvatska – Crna Gora 2007 – 2013, u iznosu od 387.374,73 eura. Na edukaciji su sudjelovala 4 djelatnika vodovoda Budva i 6 djelatnika vodovoda Metković.

Edukacijom su se obuhvatita teoretska predavanja o metodologiji analize i kontrole gubitaka vode i praktična obuka sa uređajima i opremom za mjerenja, ispitivanja i traženja curenja.
Tijekom praktičnog dijela obuke u gradu Metkoviću su se provodila probna ispitivanja i traženja curenja u vodoopskrbnom sustavu.

Cilj provedbe edukacije je unaprijeđenje znanja i sposobnosti djelatnika kako bi sami dalje bili uspješniji u svojim redovnim aktivnostima kontrole gubitaka vode, tj. otkrivanja mjesta curenja u vodoopskrbnom sustavu i posljedično uštedi vode i povećanju učinkovitosti u vodovodnom poduzeću.

Edukacije su bile podijeljene na predavanja koja su održana u Hotelu Narona, dok je terenski dio obuhvatio više lokacija vodovodne mreže koje su obuhvaćene prekograničnim projektom

Predavač (edukator) bio je gosp. Jurica Kovač dipl.ing.građ. iz firme Aqua libera d.o.o.